M-am saturat !

In ultimele zile am tot primit sute de mail-uri in legatura cu donarea banilor pentru anumite cauze , foarte nefericite .
Pe mine ma enerveaza faptul ca toata lumea transmite acest mesaj care are un mod aleatoriu .
Chestia e ca unele persoane se tot lauda dandu-se filantropi , dar nu fac acel lucru esential : DONATUL UNEI SUME DE BANI (nu conteaza cantitatea) .
Primesc insistent mesaje de genul :

Ioana Spahiu are nevoie de ajutor..are cancer la gat si trebuie sa se opereze cat mai repede in strainatate pentru a putea supravietui. Pentru asta are nevoie de 50.000 de euro... conturile : Cont RON: RO18DARO001800060328RO01 sau Cont EUR : RO72DARO001800060328EU01 in contul mamei ei Laura va rogg frumossss ...ce-i care ati cunoscut-o dati massu mai departe..VA ROG

Vă cerem sprijinul pentru a o ajuta împreună pe Ioana, un copil încercat acum de soartă, dar care, cu ajutorul lui Dumnezeu şi al nostru, poate depăşi momentele cumplite prin care trece. Investigaţiile medicale au evidenţiat o formaţiune tumorală foarte gravă ( carcinom scuamos nediferenţiat, cu proliferare celulară în ganglionii latero-cervicali, precum şi un posibil limfom Hodgkin).Tumora se extinde rapid, de aceea este absolut necesară începerea urgentă a unui tratament chimioterapeutic într-o clinică performantă din străinătate. Orice ajutor material din partea dumneavoastră poate aduce speranţă şi încredere acestui copil şi familiei sale greu încercate. Donaţiile pot fi făcute pe numele: Spahiu Laura Cod IBAN EUR: RO21RNCB0500083497360002 Cod IBAN RON: RO48RNCB0500083497360001 .
Banca Comercială Română – sucursala Sebastian Mulţumim tuturor celor care se vor alătura acestui demers şi o vor ajuta pe Ioana. Sc. Nr. 280 "Mihail Sebastian" - Bucuresti .

Nu vreau sa generalizez . Dar , ma rog ... imi pare rau pentru aceasta fata . Dumnezeu sa o aiba in paza , dar cand vad ca toate lumea aceste mesaje , la greu , fara sa doneze macar 1 RON . Ma oripilez .
Chestia banala este ca viata unui om depinde de ... niste bani , doar de niste hartii .
Posted on 22:09 by Mihnea and filed under | 8 Comments »

8 comentarii:

cineva spunea... @ 21 ianuarie 2010 la 23:25

Draga Mihnea, daca ai fi tu in locul acestui copil, sau sora ta, sau copilul tau, oare ai mai gandi astfel? Daca te enerveaza, sterge-le...e simplu...Foarte multi din cei care au trimis acest mesaj au dat bani...fiecare cat a putut. Cei care ti l-au trimis te-au creditat drept o persoana care putea face un gest frumos..pacat ca ai o asa reactie...nimeni nu ti-a bagat mana in buzunar...Numai o astfel de drama sa nu iti doresti sa traiesti!!!

Mihnea spunea... @ 22 ianuarie 2010 la 10:56

Crede-ma , cum am spus si in postare : Dumnezeu sa o ajute , imi pare nespus de rau pentru ceea ce traieste .
Dar pe mine ma oripileaza faptul ca nimeni nu reactioneaza , toata lumea trimite mesajul dar nu contrbuie nimeni cu un RON .
Daca as fi si eu ,,, un rege al asfalturilor , i-as plati suma imediat .
Dar din pacate , nu sunt !

Mihnea spunea... @ 22 ianuarie 2010 la 11:05

Decat o singura persoana a donat , o suma de bani !

Anonim spunea... @ 23 ianuarie 2010 la 23:27

Te inseli amarnic, nu doar o persoana a donat au donat zeci de persoane! Sunt stransi peste 230 de mil pe un cont si in jur de 30 de mil pe celalalt cont ,iar daca intr-adevar iti pasa doneaza si tu! Nu conteaza cat!

Si mai poti face ceva: liciteaza aici,sau macar posteaza mesajul:

http://yafa.unblog.fr/2010/01/22/pagina-pentru-ioana/

Poate totusi nu degeaba o fi ajuns si la tine mesajul, te-ai gandit ca cel care ti l-a trimis te crede OM ?
Multa sanatate!

Anonim spunea... @ 23 ianuarie 2010 la 23:43

Intr-adevar..s-au strans deja ceva bani...in scoala care a trimis mailul au strans si profesorii (din foarte micile salarii au dat sume pe care altii, care castiga infinit mai mult, nici pe sfert nu le-ar fi dat)si deopotriva si elevii, fiecare cat a putut. Si iti spun in cunostinta de cauza...asa ca te rog sa nu mai faci afirmatii bazate doar pe supozitii.

Honey spunea... @ 24 ianuarie 2010 la 13:18

nu pot sa cred ce s-a intamplat cu ea.. si eu am postat pe site-ul meu pentru ea...

www.madalinaradu.info

Mihnea spunea... @ 24 ianuarie 2010 la 13:28

Voi dona si eu , cu siguranta !

Narnia spunea... @ 25 ianuarie 2010 la 10:15

Mihnea, mesajul este dat mai departe in speranta ca tot mai multi oameni vor afla si vor dori sa jute, nu inseamna ca cei care il transmit trebuie sa faca public si faptul ca au donat. In final, pentru cei mai multi ceea ce conteaza este sa ajute un copil, nu sa arate cat sunt de generosi. Nu te grabi sa tragi concluzii, sunt foarte multi oameni care au ajutat material, doar ca nu au facut din asta ceva public, au considerat necesar doar sa spuna mai departe necazul Ioanei.